Ciorba radauteana

de Zamfira in Ciorbe, 19 Mai 2013 | 15687 vizualizari

 

O ciorba deosebita ce seaman mult cu ciorba de burta. "Ciorba radauteana" denumirea, vine din Radauti si cica pana in zilele noastre exista bucatarul ce gateste la acelasi restaurant unde a fost descoperita si, din cele auzite, cica ar fi cea mai buna ciorba radauteana. Asa ca, daca veti avea ocazia sa ajungeti acolo, va sugerez sa gasiti acel local si sa mancati o farfurie de ciorba radauteana de la “mamei ei de acasa”. Merita sa incercati aceasta minunata reteta. Pofta buna!!!

 

INGREDIENTE

  • carne pui (un pui intreg, pulpe, piept de pui, aripi)
  • 4 l apa
  • 3-4 morcovi
  • 2 radacina patrunjel
  • 1/2 radacina telina
  • 1/2 gulie
  • 2 cartofi
  • 1 rosie
  • 1 ardei
  • 1 legatura leustean
  • 1 ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1-2 galbenus de ou
  • 1-2 linguri de faina
  • 200 ml smantana
  • otet pentru acrire
  • patrunjel verde tocat marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Spalam si portionam carnea de pui. Punem la fiert puiul in 4 l de apa si indepartam spuma formata dupa ce incepe sa fiarba.

Curatam si spalam legumele. Morcovii, ceapa taiem marunt si calim in putin ulei. Telina, patrunjelul radacina, gulia, ardeiul si rosia le taiem cubulete. Adaugam toate legumele la carnea de pui si putina sare. Tocam marunt leusteanul verde si-l adaugam la ciorba.

Timp de fierbere: 40-45 minute, dupa ce a fiert carnea si legumele adaugam usturoiul pisat si otetul, dupa care inchidem focul. Omogenizam faina, smantana si galbenusurile de oua. Adaugam peste ele zeama fierbinte din ciorba si abia apoi amestecam totul. Lasam la fiert inca 2-3 minute. In final adaugam patrunjel verde tocat marunt.

Poate fi servita cu: ardei iute, mujdei de usturoi si inca putina smantana rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu agurida